آموزش حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) + آموزش بحران کاهش اکسیژن آب اقیانوس‌ها و خطری که حیات زمین را تهدید می‌کند وعده ایلان ماسک برای به کارگرفتن ربات‌های تسلا از سال ۲۰۲۵ آیا گلکسی رینگ با گوشی‌هایی غیر از سامسونگ هم سازگار است؟ کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (دوشنبه ۱ مرداد) کارت‌های دومیلیونی امروز راکی ربیت (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ۱۱  اتاق فرار در  مشهد | درباره نوع جدیدی از بازی‌های گروهی که  در  میان نوجوانان و  جوانان مخاطب زیادی پیدا کرده است رمز کیف پول امروز راکی ربیت (یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳) راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳) + آموزش کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) کارت‌های امروز راکی ربیت، یکشنبه ۳۱ تیر چگونه شکستن قفل گوشی عامل تیراندازی به ترامپ فقط ۴۰ دقیقه زمان برد؟ کدمورس جدید همستر کامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) + آموزش راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (شنبه ۳۰ تیر) همه‌چیز درباره بازی تلگرامی «راکی ربیت» Rocky Rabbit + آموزش دریافت سکه بیشتر راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت کدمورس جدید همستر کامبت (شنبه ۳۰ تیر) + آموزش عامل اختلال گسترده در سیستم‌های رایانه‌ای جهان مشخص شد
سرخط خبرها

درباره «سینا»، اولین ربات جراح ایرانی، چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۹۱۷۱۰
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
درباره «سینا»، اولین ربات جراح ایرانی، چه می‌دانید؟
تابستان امسال بود که قرارداد راه اندازی مشترک دو مرکز آموزش مهارت‌های جراحی رباتیک از راه دور، بین ایران و اندونزی امضا شد و حالا با استقبال مسئولان وزارت بهداشت اندونزی، دو دستگاه ربات جراحی سینا به دو بیمارستان شاخص این کشور تحویل داده شد.

سیدزاده | شهرآرانیوز - رباتی که جراحی می‌کند، رباتی که دارو می‌سازد و دارو تحویل مردم می‌دهد، رباتی که دندان پزشک است یا رباتی که پرستاری می‌کند، در عصری به سر می‌بریم که هیچ کدام از این اتفاق‌ها غیرممکن نیست، البته اکنون از غیرممکن بودن خیلی پیش‌تر هستیم و بهتر است بگوییم همه این اتفاق‌ها ممکن و محقق شده است.

علم رباتیک، مهندس پزشکی و هوش مصنوعی مدت هاست که پیشرفت‌های چشم گیری داشته و دستاورد‌های بزرگی را در این حوزه به ارمغان آورده است. خبر تحویل ربات جراح ایرانی با نام سینا به اندونزی، که طی یکی دو روز اخیر در فضای مجازی دست به دست می‌شود، یکی دیگر از همین پیشرفت‌ها و دستاورد‌های به ثمرنشسته در این باره است که می‌توان کلی به آن امید بست.

تابستان امسال بود که قرارداد راه اندازی مشترک دو مرکز آموزش مهارت‌های جراحی رباتیک از راه دور، بین ایران و اندونزی امضا شد و حالا با استقبال مسئولان وزارت بهداشت اندونزی، دو دستگاه ربات جراحی سینا به دو بیمارستان شاخص این کشور تحویل داده شد.

علی رضا میرباقری، طراح این ربات در گفت وگویی که با خبر نیم روزی داشت درباره «سینا» گفت: «دارای ۱۶ مفصل است که به موتور‌های الکترونیکی مجهز است و می‌توانند عمل‌های جراحی را انجام بدهند. در برنامه رشد و توسعه سلامت کشور اندونزی استفاده از ربات‌های جراحی مورد تأکید قرار گرفته و ما هم این ظرفیت را داریم تا با تولید ربات‌های جراح بتوانیم بازار کشور‌های آ سه آن (کشور‌های اتحادیه جنوب شرق آسیا) را در اختیار بگیریم.»

شاید این سؤال برای تان به وجود آمده باشد که ربات سینا دقیقا از چه قابلیت‌هایی برخوردار است که باید خدمتتان عرض کنیم، این ربات قادر است از طریق ساختار‌های مخابراتی از راه دور نظیر شبکه اینترنت، ارتباط برقرار کند و عمل‌های جراحی را انجام دهد حتی در دورترین نقاط کشور.

سامانه جراحی رباتیک سینا شامل دو بخش اصلی؛ کنسول جراحی از راه دور و ربات‌های جراح مستقر بر بالین بیمار است. کنسول جراحی شامل نمایشگر، دو ربات راهبر و پدال‌های هدایت زیرپایی است که جراح با نشستن در پشت آن، تصاویر ارسال شده از ناحیه عمل را مشاهده و ابزار‌های جراحی و دوربین تصویر برداری را از راه دور هدایت می‌کند.

حالا که صحبت از ربات سینا شد، بد نیست بدانید که نخستین محصول جراحی رباتیک در کشور که به مرحله کاربرد در درمانگاه رسید، ربات دستیار جراح در جراحی‌های لاپاروسکوپی به نام روبولنز بود که با حمایت سازمان گسترش و نوسازی در مرکز تحقیقات علوم و فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری گروه بیومکانیک دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شد.

اولین نمونه این ربات در سال ۱۳۸۵ وارد اتاق عمل شد و طی دو سال در بیش از صد عمل جراحی لاپاروسکوپیک کوله سیستکتومی (برداشتن کیسه صفرا) در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران با موفقیت استفاده شد. نمونه‌های صنعتی این محصول هم اکنون در ۳ بیمارستان کشور نصب شده و بیش از یک هزار عمل جراحی انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.


ببینید

نخستین جراحی از راه دور با ربات ایرانی

«آمکا»، ربات‌ انسان‌نمایی که واقعی‌بودنش هرکسی را شگفت‌زده می‌کند!

ویدئو| رباتی که تولید مثل می‌کند!


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->